Moderaterna vill att region Västerbotten säljer lokalerna för Vindelns folkhögskola. Foto: Berno Jonsson / SVT

Moderaterna: ”Sälj lokalerna för Vindelns folkhögskola”

Publicerad

Moderaterna i region Västerbotten gick under tisdagen ut med ett pressmeddelande där de uppmanar regionen att sälja lokalerna för Vindelns folkhögskola. De menar att de långsiktiga kostnaderna på 125 miljoner kronor, som krävs för att lösa problemen i fastigheterna, istället borde läggas på andra områden som vården.

Bakgrunden ska vara fastighetsproblem som kräver akuta åtgärder på 32 miljoner kronor och långsiktiga åtgärder på 125 miljoner.

Moderaterna i Västerbotten skriver att det finns en stor risk att arbetsmiljöverket stoppar verksamheten i lokalerna utifrån det akuta läget.

– I valet av investeringar på 125 miljoner kronor i folkhögskolans lokaler och i vårdbyggnader så väljer vi vården, säger Nicklas Sandström (M) regionråd i opposition, i pressmeddelandet.

Nicklas Sandström (M) menar att det inte handlar om kritik mot utbildningen i sig utan om ekonomiska prioriteringar kring regionens fastighetsbestånd.

Regionrådet: ”Det är en otroligt viktig verksamhet”

Peter Olofsson (S), regionstyrelsens ordförande, säger att det är en fråga som regionen jobbar med just nu och att de måste få utreda vilka olika lösningar som finns innan beslut fattas.

– Vi får återkomma med det, det är en otroligt viktig verksamhet, vi måste först se hur lösningarna ser ut, säger Peter Olofsson (S).

Han fortsätter:

– Verksamheten är det viktigaste men utgångspunkten är att vi ska vara kvar i Vindeln.

Vindelns folkhögskola. Foto: Berno Jonsson / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.