Bild från polisens förundersökning. Foto: Polisen

Mordet i Skelleftehamn – offret knivhöggs 40 gånger

Uppdaterad
Publicerad

Idag åtalades den 21-åring som suttit häktad i tre månader misstänkt för mordet i Skelleftehamn i mitten av mars.

Det var söndagsmorgonen den 17 mars som polisen larmades till en adress i Skelleftehamn vid 04.30. Lägenhetsdörren är låst när polisen kommer men genom brevinkastet ser polisen en man som ligger i en pöl av blod. Polisen bryter upp dörren och konstaterar att mannen fortfarande har puls. En kort stund senare kan ambulanspersonal konstatera att mannen avlidit.

Enligt åtalet var det efter ett bråk som offret, en man i 25-årsåldern, stacks med kniv ett fyrtiotal gånger. Tio av de djupare sticken orsakade sådan blodförlust att offret dog.

Misstänkt mord i Skelleftehamn

Lyckades fly

Ytterligare en person som befann sig i lägenheten misshandlades grovt med knytnävsslag samt blev slagen i huvudet med en stång innan han lyckades fly ut ur lägenheten.

– Jag sprang därifrån då nån hade kniv, berättar han för den kompis han flyr till, enligt förhör med polisen.

Skulle kastas ut ur lägenheten

– Vi vet inte riktigt vad bråket beror på. Man har kommit ihop sig på sena natten då han skulle kasta ut offret från lägenheten. Innehavaren protesterade och blev då misshandlad, säger åklagare Marie Andersson.

Polisen kunde gripa 21-åringen mindre än tio minuter efter dådet. Utanför huset fanns spår av blod i snön. Hundpatrull följer blodspåret och den misstänkte mördaren grips snart därefter.

I förhör menar 21-åringen att han agerat i nödvärn och att det var mordoffret och den andre personen som gav sig på honom och att han då tog en kniv från köket.

– Kniven träffade honom när vi drog i varandra men jag hade ingen för avsikt att döda honom, säger 21-åringen i förhör.

21-åringen åtalas nu misstänkt för mord samt grov misshandel. Han har under hela tiden som han suttit häktad förnekat brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Skelleftehamn

Mer i ämnet