Foto: Lina Bergström/SVT.

Mordmisstänkt man begärs omhäktad

Publicerad

Den 52-åriga man som sitter häktad misstänkt för mordet på Berghem begärs omhäktad av åklagare. Misstankarna mot mannen har enligt polisen stärkts.

Den man som misstänks ha mördat en kvinna i 60-årsåldern på Berghem i Umeå är dömd flera gånger tidigare. På fredagen begärdes han omhäktad av åklagare. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordet. Polisen uppger att misstankarna mot mannen under utredningsarbetet har stärkts.

– Som vi bedömer det så har misstankar mot mannen stärkts, säger Jonas Fjellström, åklagare.

Analyserar material från brottsplatsen

Polisen uppger att de är väldigt sparsamma med information om utredningen med anledning av att utredningen fortfarande är i ett mycket intensivt och känsligt läge.

– Vi hålller förhör och inväntar de tekniska undersökningarna som ska ge resultat. Det handlar bland annat om undersökning av material som har påträffats på brottsplatsen, Jonas Fjellström.

Åtal dröjer

Åklagaren kan inte säga när åtal kommer att väckas, men det kommer att dröja.

– Det ligger långt bort. Tekniska analyser tar tid och i det här läget vet vi inte ännu om att det kommer att hålla för åtal, säger Jonas Fjellström.

Mannens brev granskas

Den mordmisstänkte mannen har restriktioner i häktet.

– Han får bara ha godkända telefonsamtal och besök, inte gemensam vistelse och brevgranskning. Men han får se på TV, läsa tidskrifter och lyssna på radio, säger Jonas Fjellström, åklagare.

I måndags släpptes kvinnan som också är misstänkt för mordet ur häktet. Hon är dock fortfarande skäligen misstänkt för mordet. Både mannen och kvinnan har nekat till brott.

LÄS MER: Detta har hänt i mordutredningen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kvinna mördad i Umeå

Mer i ämnet