Foto: SVT

Möte mellan unga i olika åldrar i fokus på vårkonsert

Uppdaterad
Publicerad

I Ersängshallen i Umeå var det under onsdagen dags för vårkonsert. Konserten bjöd bland annat på allsång från de yngre barnen med Alice Tegnér-låtar ackompanjerade med symfoniorkester.

Idag var det dags för vårkonsert i Ersängshallen i Umeå. Det var barn från kören El Sistema med elever från skolorna på Ersboda, som tillsammans med Musikskolans ungdomssymfoniker gav konsert.

– En viktig del i detta är mötet mellan unga i olika åldrar som spelar och sjunger. Tillsammans kan man skapa musik oavsett hur länge man sysslat med sitt instrument. De äldre eleverna blir förebilder för de yngre, säger Johanna Brännström, ledare för ungdomssymfonikerna.

Kvällskonsert för allmänheten

Under konserten bjöds på musik ur ”Djurens Karneval” av Saint-Saëns, allsång med Alice Tegnér-låtar och sånger som de yngre barnen framförde med symfoniorkestern som ackompanjatörer.

Under dagen var det skolföreställningar och på kvällen konsert för allmänheten.

MISSA INTE: Ladda ner SVT:s app för mer lokala nyheter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.