Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Miljöpartisten Thomas Sandberg som tycker att förslaget om ett kärnkraftverk i Nordmaling är orealistiskt. Hör hans argument här. Foto: SVT

MP-politikern: Ett minikärnkraftverk i Nordmaling är orealistiskt i dagsläget

Publicerad

Miljöpartisten Thomas Sandberg är kritisk till förslaget att bygga ett minikärnkraftverk i Nordmaling. Han tror också att planerna är minst 30 år bort.

– Om man kan lösa problemen med det farliga avfallet har jag inget mot kärnkraft men just nu är tror jag det är orealistiskt med ett minikärnkraftverk här i kommunen, säger Thomas Sandberg (MP).

Kristdemokraten André Öberg i Nordmaling har gett som förslag att bygga ett minikärnkraftverk i kommunen för att få fram energi till industrisatsningarna i norra Sverige.

Men Miljöpartisten Thomas Sandberg ser främst problemen med att det ännu inte finns någon hållbar lösning för att få fram uran och att sedan ta hand om avfallet.

– Jag vet inte hur seriöst det här förslaget är för jag har inte hört talas om det förrän nu, säger Thomas Sandberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet