Framtiden ser ljus ut för Musikskolan i Norsjö. Foto: Genrebild/TT/Henrik Montgomery

Musikskolan i Norsjö firar 50 år: ”Vi har stora ambitioner”

Uppdaterad
Publicerad

För nästan hälften av kulturskolorna i landet väntar nedskärningar. Men inte vid Norsjö Musikskola som i samband med sitt 50 årsjubileum konstaterar att framtiden ser ljus ut.

I veckan kom beskedet att 40 procent av landets kulturskolor måste dra ned på sina verksamheter de kommande åren. Men några sådana orosmoln syns inte till i Norsjö.

– För oss är det verkligen bra. Vi har en kulturskola som har utvecklats under de senaste åren. Vi erbjuder fler alternativ i utbudet än tidigare, säger Mari-Louise Skoogh, avdelningschef för kultur och folkhälsa på Norsjö kommun.

”Försöker satsa rätt mycket”

Hon säger vidare att det just nu inte är aktuellt med några nedskärningar. En anledning till att situationen ser ljus ut är att kulturskolebidraget återinförts, något Norsjö dragit mycket nytta av.

– Vi försöker satsa rätt mycket på kulturen i kommunen i samverkan med andra aktrörer, så som Studieförbundet. Vi är en liten kommun så vi försöker hitta olika lösningar utifrån våra förutsättningar, säger Skoogh.

Under lördagen firade musikskolan 50 år med öppet hus och uppträdanden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.