En närstående till den mördade 19-åringen frågades ut i rätten under fredagen. Foto: Tommy Forsgren, SVT

Anhörig: ”Hört att det är en annan skytt”

Uppdaterad
Publicerad

En närstående till den man som mördades på Ersboda i januari frågades på fredagen ut i rätten. På frågan om vad vittnet hört om skjutningen säger hen ett annan namn än den misstänkte 30-åringens.

Den anhöriga beskriver sin relation till den mördade 19-åringen som väldigt nära.

– Jag bodde hos honom de sista månaderna, säger hen.

Dödsskjutning på Ersboda

Dna hittades i handskar

När den misstänkte 30-åringens försvarsadvokat, Jens Nyström, ber vittnet berätta vad hen hört om mordet och vem som ska ha gjort det, så säger vittnet namnet på en annan person som även denne förekommit i utredningen.

– Jag har hört att det var XX som sköt, säger vittnet och uppger att uppgifterna kommer från en person som ska ha varit på platsen vi skjutningen.

XX som pekas ut av vittnet är en person vars dna påträffats i ett par handskar vid mordplatsen – tillsammans med dna från den åtalade. Handskarna som åklagaren innan rättegången menade var en av tre viktiga delar i bevisningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Ersboda

Mer i ämnet