Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med Yasmine Kindlund, skogskoordinator på Naturskyddsföreningen, ut i skogen och hör mer om vad man kommer att få lära sig på kurserna. Foto: Stefan Brännström/SVT

Naturskyddsföreningen håller skogskurser i Västerbotten: ”Ska få se hur en riktig skog ser ut”

Uppdaterad
Publicerad

Naturskyddsföreningen i Västerbotten anordnar skogskurser där folk ska få lära sig mer om skog och biologisk mångfald. Intresset för kurserna är stort – hittills har mer än 100 personer anmält intresse.

– Det är en politiskt infekterad fråga och många vill lära sig mer, säger Yasmine Kindlund skogskoordinator på Naturskyddsföreningen.

Miljöorganisationen Naturskyddsföreningen i Västerbotten driver just nu ett ettårigt projekt med syfte att folkbilda kring skog och biologisk mångfald. En del av detta är att anordna skogskurser. Totalt anordnas sex kurser i länet med plats för 120 deltagare – redan nu har 100 personer anmält intresse.

– Målet med kurserna är att fler ska få lära sig hur en riktig skog ser ut, känna igen några rödlistade arter och förstå varför det är viktigt att bevara den biologiska mångfalden, säger Yasmine Kindlund skogskoordinator på Naturskyddsföreningen, som håller i kurserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.