Nazistpropaganda dumpades hos kommunalrådet

Publicerad

Under gårdagsmorgonen möttes kommunalrådet Lorents Burman av att hans garageuppfart var täckt av nazistisk propaganda. Nordiska motståndsrörelsen tar på sig det hela på sin hemsida.

Nordiska motståndsrörelsen, tidigare SMR, skriver bland annat på sin hemsida att de ligger bakom nedskräpningen framför kommunalrådets bostad i Skellefteå. Flera liknande händelser inträffade i Luleå, Göteborg och Borlänge.

”Skräpet får ses som en lämplig present till Burman som nyligen åtalades för korruption”. Så skriver man bland annat på hemsidan om aktionen.

Slängde skräp på uppfarten

En eller flera personer hade täckt uppfarten med hushålls- och elektroniksopor, flygblad och bilder på Adolf Hitler. Man hade även lämnat ett brev till kommunalrådet.

– Det verkar ha varit en samordnad aktion då flera andra har utsatts för samma sak, säger Lorens Burman.

Burman har polisanmält händelsen och speciella åtgärder kommer att vidtas från kommunens håll.

– Det finns specifika rutiner kring detta och det är gjort en anmälan. Vi kommer framledes från kommunen att uttala oss över hur vi ser på sådana här händelser, säger Burman och fortsätter:

– Man kan säga att alla här försök till att uttrycka en sådan här samhällsuppfattning inte acceptabel, oavsett om det är mot politiker, journalister eller personer med utländsk bakgrund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer