• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Migrationsverket tackar nej till anbudet från Bert Karlssons företag. Foto: SVT/TT

Bert Karlsson nekas öppna asylboende

Uppdaterad
Publicerad

Bert Karlssons företag Jokarjo får inte öppna ett tillfälligt asylboende i Hällnäs. Migrationsverket går däremot vidare med företagets önskan om att driva asylboende i Åsele.

Det gamla sanatoriet i Hällnäs har på sistone tjänstgjort som bostad åt utländska bärplockare. Det har kommit 12 anbud på Migrationsverkets upphandling av tillfälligt boende för asylsökande i norr och Bert Karlssons företag Jokarjo står för två av dem.

När det gäller Hällnäs ville man starta ett boende som skulle inrymma 200 asylsökande i det gamla sanatoriet, men nu har Migrationsverket gett avslag. Anbudet anses inte kvalificerat.

Till P4 Västerbotten säger Bert Karlsson att företaget ännu inte gett upp om asylboendet.

Däremot går Migrationsverket vidare med ett anbud från Jokarjo om asylboende i Åsele.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.