Genrebild. Foto: TT, Tore Meek

Nöjda patienter i Västerbotten: ”Väldigt glädjande siffror”

Publicerad

Patienterna i Västerbotten har ett mycket gott intryck av sitt besök på länets tre sjukhus – det visar resultat från nationell patientenkät inom somatisk specialiserad öppen- och slutenvård.

Under våren har 144 000 patienter över hela landet delat med sig av sin sjukhusupplevelse, hela 90 procent av de i Västerbotten hade ett positivt helhetsintryck och länet hamnar på en tredjeplats efter Gotlands och Kalmar. Både Skellefteå lasarett, Norrlands universitetssjukhus och Lycksele lasarett har fått bra omdömen.

– Det är väldigt glädjande siffror och ett kvitto på att vi har fantastiska medarbetare. Jag blir också extra glad över de positiva omdömena kring tillgängligheten och att patienterna känner sig delaktiga och involverade i den egna vården, säger Ann-Christin Sundberg, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Undersökningen är gjord utifrån de som haft specialiserad somatisk vård – vilket innebär mer specialiserade åtgärder än vad som erbjuds i primärvården, exempelvis kirurgisk och medicinsk vård.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer