Foto: SVT arkiv.

Nolia halverar antalet mässdagar

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera år av minskat besöksantal gör nu Stora Nolia en rejäl förändring. Nio mässdagar bantas ner till fem.

– Vi vill köra mässan i 50 år till. Det här är inget steg tillbaka, utan ett stort steg framåt, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia AB.

Inför nästa års mässa som hålls i Piteå genomför nu Stora Nolia sin största förändring på decennier. Antalet mässdagar bantas rejält, från nio till fem.

Det var efter höstens mässa i Umeå som beslutet att vrida på konceptet och förändra mässan. 

– Förändringen är en förutsättning för långsiktig utveckling av mässan, men också en anpassning till förändringar i omvärlden, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia AB i ett pressutskick.

En undersökning som flera av årets utställare medverkat i, där de ställt sig positiva till en kortare mässa. Nästa år hålls mässan i Piteå och blir den första femdagarsmässan.

–  Vi siktar på att locka runt 80 000 besökare. Jag ser det här som en nystart, säger Peter Kattilasaari, projektledare för mässan.

Datumen för nästa års mässa är nu spikade och blir 1-5 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.