Foto: Mikael Assmundsson/SVT

Både nöje och missnöje efter Noliamässan i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Missnöjet är stort bland flera av Noliamässans utställare när mässveckan summeras, då de anser att det är alldeles för dyrt att ställa ut.

– Det vet vi att de tycker. Vi ska ju inte gå minus, men vi tittar på några olika lösningar, säger Nolias vd Jonas Dahlberg.

På söndagen slog årets Noliamässa i Umeå igen för den här gången. Och det råder delade meningar bland projektledare, vd och utställare kring hur veckan har varit.

– Vi kan inte sticka under stolen med att vi gärna haft fler utställare och fler besökare på årets mässa, säger Jonas Dahlberg, vd Nolia AB, som ändå tycker att det varit ett lyckat år.

Mässan lockade drygt 80 000 besökare över nio dagar, några tusen färre än sist. De flesta utställare SVT pratat med är också överens om att besökarna kunde varit fler.

Men samtidigt som missnöjet är stort bland vissa utställare anser andra att det varit en väldigt lyckad utställning.

Hör några av mässans utställare summera mässan i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.