Så försöker Noliamässan i Umeå jobba hållbart

Publicerad

Stora Nolia är tillbaka i Umeå nu i sommar. Mässan som är en köpfest lockar många besökare, samtidigt är hållbarhetstänket ständigt i tankarna.

Exakt hur många besökare som väntas komma till Stora Nolia i år vågar vdn Jonas Dahlgren och projektledarna inte säga. Trots besökstappet 2017 tror man på ett bra år i år. Sist mässan var i Umeå slog man dessutom säljrekord.

Men trots köpfest och ökad konsumtion försöker man tänka på hållbarheten menar Jonas Dahlgren, vd för Stora Nolia. Ett exempel han lyfter upp är busslinjen som går till och från mässan.

– Det går två slingor och om du har bandet åker du gratis. det är suveränt för du kommer direkt till entrén och kan gå in direkt. Vi jobbar också mycket med e-biljetter och så kontantlöst det bara går, säger han och tillägger att han hoppas att de besökare som kan tar cykeln eller går.

I klippet ovan kan du höra Jonas Dahlgren berätta mer om mässans hållbarhetstänk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer