Nordmaling toppar listan över antal procent invånare med skuld hos Kronofogden. Personen på bilden har inget med artikeln att göra Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Nordmalingbor toppar listan över skulder hos Kronofogden

Uppdaterad
Publicerad

Nordmaling toppar listan över antal procent invånare med skuld hos Kronofogden, det visar statistik framtagen av kreditupplysningsföretaget Syna.

Nästan fem procent av invånarna i Nordmaling har en skuld hos Kronofogden. Det är flest procent invånare i hela Västerbotten.

Av de 5.939 vuxna invånarna har 290 personer en skuld hos Kronofogden. Om man slår ut den totala skulden i Nordmaling på de 290 skuldsatta personerna blir det 163.232 kronor per skuldsatt Nordmalingbo.

”Slår igenom i statistiken”

– På mindre orter slår ofta en eller två personer med väldigt stora skulder igenom mycket i statistiken. Men sammantaget är det inte särskilt många som har skulder hos Kronofogden, det handlar om drygt fyra procent av befolkningen i hela landet, säger Kerstin Andersson, dataansvarig på Syna i ett pressmeddelande.

Men Västerbotten som helhet placerar sig längst ner på listan. Av de 220.613 vuxna invånarna i Västerbotten är det bara 6.376 med skuld, alltså 2,894 procent. Södermanlands län toppar listan med 4,916 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.