Personer som inte jobbar kan inte få igenom något jobbavdrag i sin deklaration. Foto: TT

Norsjö har lägst sjukfrånvaro i länet

Norsjös kommunanställda är friskast i länet. De har lägst frånvaro enligt en ny rapport. Men målet är att siffran ska bli ännu lägre, bland annat genom en konditionstävling.

Sveriges kommuner och landsting (SKL) har sammanställt den totala frånvarotiden hos anställda i kommuner. I Västerbotten är snittet 7,3 procent och Norsjö har allra lägst frånvaro med bara 6,2 procents sjukfrånvaro.

– Vi har självklart glada och stolta över att ha lägst sjukfrånvaro, säger Emma Larsson, personalutvecklare i Norsjö kommun i ett pressmeddelande.

Tävlat för att minska sjukskrivning

Den låga sjukskrivningen tror det har att göra med det aktiva arbetet att sänka sjukskrivningstiden. Bland annat genom handlingsplaner och utbildningar men också med konditionstävlingen ”Sänka pulsen.” Tävlingen har pågått sedan hösten 2016 och avslutas nu i vår.

Men man vill fortsätta arbetet för att minska sjukskrivningen.

– Vårt mål är 5,0 procent och vi kommer fortsätta jobba för att ni dit, säger Emma Larsson.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer