Läget är kritiskt för simhallen i Norsjö – rivning eller utbyte av bassängen väntar. Under måndagen 28/1 håller hallen stängt för underhållsarbete. Foto: Patrik Samuelsson, SVT

Norsjös simhall sjunger på sista versen

Uppdaterad
Publicerad

En besiktning av simhallen i Norsjö visar att den inte håller måttet. Nu har kommunen ställt kravet att en ny bassäng måste sättas in, alternativt att hela hallen rivs. Det blir en dyr historia för den lilla kommunen.

Enligt Norsjös kommunalråd Mikael Lindfors (S) kommer det att kosta från 30 miljoner till 100 miljoner kronor att åtgärda problemen. Han lovar beslut om simhallens framtid innan mandatperioden är över.

-Rapporten talar om det vi redan egentligen visste. Vad vi gör nu är att gå till kommunstyrelsen som får utse en styrgrupp som ska jobba med det här, säger Lindfors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.