Det finns en risk att Norwegian inte fortsätter med flygtrafiken mellan Arlanda och Skellefteå Foto: TT

Norwegian ställer in direktlinjer till USA – även inrikeslinje hotad

Uppdaterad
Publicerad

Flygbolaget Norwegian ställer in två direktlinjer till USA och inrikeslinjen mellan Skellefteå och Arlanda är också hotad – detta på grund av den nya flygskatten.

Detta rapporterar Dagens Industri. Det är direktflygen från Arlanda till Las Vegas och Oakland/San Francisco som det handlar om.

Norwegian meddelar också att man bromsar sin expansion i Sverige och att flyglinjen mellan Arlanda och Skellefteå är akut hotad.

– Flygskatten får den effekten att vi inte satsar lika mycket på Sverige som vi skulle vilja göra, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson till Di.

I Västerbotten har flera politiker reagerat starkt på nyheten.

– Efter Nextjets konkurs är detta extra allvarligt för Västerbotten. Det är otroligt besvärande och jag förväntar mig att regeringen agerar för att ordna upp problemen man själv skapat, säger riksdagspolitikern Helena Lindahl (C), i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.