”Man har kommit fram till att nyttan med detta vaccin är större än riskerna”, säger Ronny Lestander, vaccinationssamordnare i Region Västerbotten. Foto: SVT

Nu återupptas vaccineringen med Astras vaccin i Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

Region Västerbotten fortsätter nu vaccinationerna mot covid-19 med Astra Zenecas vaccin för personer som är 65 år och äldre.

För två veckor sedan pausades vaccinationerna med Astras vaccin, efter att några fall av allvarliga blodproppar i samband med vaccinering hade rapporterats. Nu har dock Folkhälsomyndigheten fattat beslut att vaccinet kan användas på personer som är minst 65 år.

– Det känns bra. Det kommer ju göra att vi i en snabbare takt kommer kunna erbjuda vaccin till de som vill ha, säger regionens vaccinationssamordnare Ronny Lestander. 

Hur ska man tänka som privatperson? Vågar man vaccinera sig med Astras vaccin?

– Det är betydligt farligare att få covid-19. Astras vaccin har getts i miljontals doser och i de få fall där det blivit biverkningar så har personerna varit under 65 år, säger Ronny Lestander.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet