Sorsele brukshundklubb är del av programmet på Holmen gungar och visar upp vad hundarna har lärt sig under året. Foto: Hazze Linder

Nu gungar Holmen åter

Publicerad

Nu är Holmen gungar igång i Sorsele och årets arrangemang bjuder på en hel del aktiviteter för besökarna.

Tillställningen invigdes 18:00 på torsdagskvällen och Hans-Erik Linder, arrangör och medlem i Sorsele Lions Club, berättar att det finns mycket att göra under helgen.

– Efter invigningen kommer vi ha en hel del. Det är dels Holmen fun, en tävling för barn där de ska springa och cykla runt Djupavan. För de lite äldre kommer vi lägga ut en pressening och spola den redo får såpabandy.

Får bryta arm med juniorvärldsmästaren

Parallellt med detta kommer det även pågå hunduppvisning, musik och poesi i Viktoriakyrkan, och den som vill prova på boule har möjlighet att göra det. Festligheterna fortsätter på fredagen med bland annat talangjakt och uppträdande av Roger Pontare. Dessutom kommer målgången i Vindelälvsstafetten under kvällen. På lördagen väntar fisketävling och minimarknad.

– Dessutom kommer Sorseles egna juniorvärldsmästare i armbrytning, Elin Janeheim, som folk kommer kunna utmana. 

På söndagen avslutas arrangemanget med musikgudstjänst i Sorsele kyrka och café i Hembygdsgården. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer