Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Rita Hjukström håller i intensivkursen Foto: SVT

Nu kan Sorseles arbetslösa hoppa in inom vården

Uppdaterad
Publicerad

Sorsele kommun genomför just nu en intensivkurs i omsorg för att klara en eventuell hög belastning inom vård och omsorg.

Just nu håller undersköterskan Rita Hjukström i Sorsele en intensivkurs i omsorg på webben. Ett fyrtiotal anmälda deltagare ska efter kursen kunna göra kortare inhopp inom vården och omsorgen i Sorsele kommun.

– Jag har tänkt på vad vi går igenom när vi har en inskolning inom vården. Det är inte en fullgod utbildning, men det som krävs för att kunna komma in och vikariera, säger Rita Hjukström.

Samverkan mellan flera inlandskommuner

I första hand riktar sig utbildningen till de som står långt ifrån arbetsmarknaden. Utbildningen spelas in och tanken är att kommunanställda och företagare också ska kunna göra inhopp inom vården. Utbildningen ingår i ett samverkansprojekt mellan Sorsele, Storuman, Dorotea, Vilhelmina och Åsele.

– Inriktningen är mer mot den lilla kommunen, men det här är absolut något vi kan tänka oss att dela med oss av.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer