Foto: Mikael Liljeholm/Neat Solution

Ortopeden satsar på Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera framgångsrika musikvideor tar sjuksköterskorna på ortopeden sin musikaliska satsning ett steg längre: Med ett bidrag i Melodifestivalen.

I en video har de annonserat efter nya kollegor. I en annan varnade de för halka och senast var det hälsa och träning som stod i fokus. Sjuksköterskorna på ortopediska kliniken i Umeå har fått stor uppmärksamhet för sina sång- och dansfilmer i sociala medier. Men nu satsar de på en större scen.

– Min högsta dröm har alltid varit att vara med i Melodifestivalen. När sista videon vi spelade in fick sånt stort genomslag tog jag kontakt med låtskrivaren Jan Andersson och frågade om han kunde skriva en låt till oss, säger Linda Åström, en av sjuksköterskorna.

”Fantastisk låt”

Och Jan Andersson nappade. Tillsammans med Peter Hedén skrevs en låt till sjuksköterskorna. Linda Åström och kollegorna Emelie Wennersten och Erica Prytz gick in i studion och spelade in låten på måndagskvällen.

– Det är en fantastiskt bra låt. Vi tror på den. Att spela in den i studion var sjukt roligt, säger Linda Åström.

Hon vågar inte avslöja några detaljer om låten eftersom bidragen ska hållas hemliga. Tidigast i oktober får de veta om låten kommit med i Melodifestivalen.

– Det är jättesvårt att komma med men jag skulle lägga mig ner och dö om vi gjorde det och jag fick stå på ”melloscenen”. Jag hoppas hela Sverige håller tummarna för att vi ska komma med och jag tror baske mig att vi gör det, säger Linda Åström.

Lämnar inte ortopeden

Om ni kommer med – vilket artistnamn ska ni ha?

– Ortopeden Umeå, tror jag. Då känner alla till oss, säger Linda Åström.

Men några planer på att sluta på avdelningen och satsa på musiken på heltid har hon inte.

– Nej, det är världens bästa arbetsplats med underbara kollegor och chefer, det lämnar jag inte, säger Linda Åström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.