Nu stiger villapriserna i ytterområdena i Skellefteå – ”Inga tecken på avmattning”

Publicerad

När villorna i centrala Skellefteå blir för dyra, då söker sig villaköparna till ytterområdena.

– Vi ser klara prisuppgångar i Ursviken, Skelleftehamn, Kåge, Burträsk. Även i Boliden stiger villapriserna nu, säger mäklaren Linda Haraldsson i Skellefteå.

Innan etableringen av batterifabriken var det svårt att sälja villor i Skellefteås ytterområden. En säljare kunde få vänta flera månader på en kund. Nu går villorna på ett par veckor.

– Vi ser inga tecken på avmattning. Alla områden är bra områden om man vill ha tillbaka pengarna och kunna sälja snabbt. Det är ytterst få villor som är till salu i Skellefteå idag. När villorna i centralorten kostar 4-7 miljoner, kanske ännu mer, då riktas blickarna mot ytterområdena, säger Linda Haraldsson.

Bostadsmarknaden Skellefteå

Hinner inte bygga bort bostadsbristen

Prisuppgången både i centrum och ytterområdena för villor i Skellefteå kommer att fortsätta, är bedömningen bland mäklare. Bostadsbristen i Skellefteå är stor och någon möjlighet att bygga ikapp inom överskådlig tid finns inte.

De senaste 12 månaderna steg villapriserna i Västerbotten med 17,4 procent och bostadsrätterna med 14,9 procent. Både för villor och bostadsrätter ligger Västerbotten i topp enligt svensk mäklarstatistik.

– Att köpa en villa i Skellefteå oavsett om det är i centrum eller i Burträsk är en bra affär idag, säger Linda Haraldsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostadsmarknaden Skellefteå

Mer i ämnet