Montage Foto: SVT

Misstankarna kvarstår mot mannen och kvinnan

Publicerad

Två personer är skäligen misstänkta för mord på ett barn i ettårsåldern. Enligt åklagaren inväntar man just nu rättsläkarens rapport och tekniska analyser innan beslut om eventuellt åtal kommer.

Jonas Fjellström menar att de är svårt att svara på exakt hur lång tid de kommer att ta med analyserna och för rättsläkaren. Det beror till stor del på hur mycket annat arbete de har, men han tror att de ligger ungefär två veckor bort.

– Vi inväntar vissa tekniska analyser men framförallt rättsläkarens rapport. Misstankarna mot de båda är oförändrade och sannolikt inte att förändras åt något håll innan rättsläkarens rapport. Vad som händer sen är svårt att sia om utan det beror på vad resultaten visar. Men sannolikt kommer då ytterligare utredningsåtgärder att vidtas innan något beslut kan fattas om utredningen ska läggas ner eller om åtal ska väckas, säger åklagare Jonas Fjellström. 

Misstankegraden sänktes

Det var den 12 augusti som ett barn anträffades avlidet. Omständigheterna kring dödsfallet var enligt polisen oklara och en förundersökning inledes mot två personer. 14 augusti sänktes misstankegraden till skäligen misstänkta och de två misstänkta släpptes på fri fot.

Advokaten väntar besked

Per Nyberg företräder den misstänkte mannen. 

– Det sista jag hörde var att han fortfarande var skäligen misstänkt och det var i samband med att han släpptes. Vi vet inte mer än så.   

Hur mår din klient? 

– Det kommenterar jag inte.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.