Kolla in när älven sågas upp. Foto: SVT

Vintersimmet vill växa – behöver förstärka organisationen

Uppdaterad
Publicerad

Vintersimmet i Skellefteå växer för varje år. Nu känner den ideella föreningen Dark and cold att det behövs en starkare projektorganisation för att arrangemanget ska orka växa till en högre nivå. Som en del i det ska man bland annat åka på studiebesök till VM i Tallinn.

I helgen följdes tävlingarna av flera tusen åskådare och tevebolag från en rad länder. Den ideella föreningen Dark and cold känner nu att en starkare organisation krävs för att arrangemanget ska kunna växa.

– Vintersim har en enorm potential, men nu är frågan hur vi ska ta det till nästa nivå. Vi behöver kommunens hjälp med att stärka projektorganisationen, så att vi ideella krafter orkar fortsätta, säger Lasse Westerlund, ordförande i Dark and Cold.

Isvakspoesin blir VM

Närmast åker en grupp till VM i Tallinn på studieresa. Ett mål är att bilda ett svenskt vintersimförbund, som ska söka in i Riksidrottsförbundet. Redan nu är det klart att poesitävlingen i isvaken återkommer nästa år som ett inofficiellt VM i isvakspoesi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.