Den nuvarande hallen håller inte måttet, tycker Raja Thorén. Foto: SVT.

Tar nästa steg mot ny fotbollshall

Uppdaterad
Publicerad

En ny fotbollshall är avgörande för umeåfotbollens framtid, det tycker Team Thorengruppens starke man Raja Thorén. Umeå kommun utreder just nu hur ett avtal skulle se ut.

Planerna på en ny, fullstor, fotbollshall i Umeå går vidare. På torsdagen träffades fotbollsklubbarna i umeåområdet för att diskutera frågan och samtidigt utreder kommunen ärendet. Den nuvarande hallen på Noliaområdet är liten och sliten.

– Behovet har varit stort i årtionden. Så länge jag minns så har frågan diskuterats och en fullstor hall är efterlängtad, säger Ari Leinonen (S), ordförande i fritidsnämnden. 

Bygget av idrottshallar på Nolia

– En ny hall är avgörande för umeåfotbollens framtid. Kan vi inte träna ordentligt på vintern får vi inte talangerna kvar i stan, säger Thorengruppens vd Raja Thorén.

Privat hall på kommunal mark

En majoritet i Umeå kommuns näringslivs- och planeringsutskott ställde sig tidigare i år positiv till Thorengruppens förslag om att bygga en ny stor hall på Noliaområdet. Men innan man kan gå vidare vill man utreda vad som gäller juridiskt, om en privat aktör bygger på kommunens mark.

Det handlar till exempel om vad som skulle hända med hallen om Thorengruppen skulle gå i konkurs.

– Själva bygget kan gå igång ganska fort. Det vi väntar på är avtalsförslaget från Umeå kommun, säger Raja Thorén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bygget av idrottshallar på Nolia

Mer i ämnet