Mantas Armalis i KHL-laget Dinamo Rigas matchdräkt. Foto: TT

Ny målvakt klar för Skellefteå AIK

Publicerad

Idag presenterades att litauiske Mantas Armalis blir ny målvakt i Skellefteå AIK. Armalis kommer närmast från ryska Dynamo Riga och kontraktet är skrivet över två säsonger.

Idag bekräftade Skellefteå AIK att Mantas Armalis bildar målvaktspar tillsammans med Gustaf Lindvall nästa säsong.

– Det känns jättekul att han skrivit på för oss, Mantas är en välskolad och duktig målvakt som är storvuxen och täcker mycket av målet, kommenterar målvaktstränare Krister Holm till klubbens hemsida. 

Armalis har Haninge HF som moderklubb och fick sitt genombrott som senior säsongen 2013/2014 när han representerade Mora i Hockeyallsvenskan. Efter det följde två lyckade säsonger Djurgården innan Armalis skrev NHL-kontrakt med San Jose Sharks.

Det blev dock inget NHL-spel utan 24 matcher i farmalaget Barracuda. Armalis lämnade inför förra säsongen Nordamerika för spel i ryska KHL-klubben Dynamo Riga där det blev 12 matcher.

– För det första känns det väldigt roligt och spännande att komma tillbaka till Sverige efter ett par turbulenta år utomlands. Att dessutom få komma till en klubb som Skellefteå är ett stort plus, säger Armalis till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.