Bilden till höger är hur de stulna banden ser ut. Foto: Fredrik Persson/ TT / Olofsfors

Ny miljonkupp – stal 20 ton band till skogsmaskiner

Publicerad

I helgen har företaget Olofsfors i Nordmaling drabbats av en avancerad stöld. Band till skogsmaskiner till ett värde av cirka en miljon kronor har försvunnit.

Det ska ha varit natten mot lördagen som tjuvarna ska ha brutit sig in och med hjälp av en truck lyckats få med sig tio par band som används på skogsmaskiner. Varje bandpar ska väga två ton och det totala värdet uppgår till en miljon kronor, vilket Västerbottens Kuriren var först med att berätta.

–10 par band väger ca 20 ton varför man minst måste ha haft en trailer för transporten. Tillvägagångssättet visar tydliga signaler på ett organiserat brott, säger Göran Nyberg, vd Olofsfors.

Misstänker beställning

Vd Göran Nyberg ser många likheter med stölden i Vännäs och misstänker att det är ett beställningsjobb.

– Det är samma tillvägagångssätt, de har vänt bort övervakningskameror, tömt en brandsläckare i trucken de använt och transporterat bort banden under en natt, säger han och fortsätter:

– Vi trodde väl aldrig att man var ute efter några band, vi har över 150 olika produkter men det var dessa de var inriktade på så man får anta att det var ett beställningsjobb.

Polisanmält

Stölden är polisanmäld och företaget har gått ut med serinummren på de stulna banden.

Tidigare under hösten har ett företag i Vännäs utsatts för en liknande kupp då 14 fyrhjulingar stals. Även i Dalarna har liknande brott ägt rum, där försvann 40 snöskotrar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer