Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Tomas Mörtsell (C), kommunalråd i Storuman, om vad en ny simhall i Tärnaby skulle innebära för kommunen. Foto: Viktor Lundmark/SVT/Stina Stjernkvist/TT

Ny simhall i Tärnaby – dyr investering för Storumans kommun

Uppdaterad
Publicerad

Sedan simhallen i Hemavan stängde förra året har flertalet motioner och medborgarförslag om en ny simhall i Tärnaby kommit in.
Storumans kommun har nu utrett frågan – en ny simhall kommer kosta minst 52 miljoner kronor och innebära runt tre miljoner kronor i ökade kostnader för kommunen varje år.

Frågan om en ny simhall i Tärnaby kommer att tas upp på kommunfullmäktige i Storuman den 15 juni, men även om politikerna då kommer fram till att man ska gå vidare med frågan kommer det dröja många år innan en ny simhall är på plats.

Skoleleverna i Tärnaby kommer fram tills dess att fortsätta att åka 13 mil till Storuman för simundervisning.

Men samtidigt är inte sista ordet sagt om simhallen i Hemavan. Hemavans fjällcenter och Burlin Invest Group tittar just nu på om de ändå kan renovera den, istället för att riva den, enligt VK.

Även simhallen i Storuman kommer behövas rustas upp i framtiden.

I klippet hör du Storumans kommunalråd Tomas Mörtsell (C) om vad de ökade kostnaderna med en ny simhall i Tärnaby skulle innebära för kommunen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer