Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Malåbornas tankar om framtiden för badhuset. Foto: SVT

Besked dröjer om nytt badhus i Malå

Uppdaterad
Publicerad

Det är lång väg kvar att vandra när det gäller frågan om det stängda badhuset i Malå. Utredningen som skulle bringa lite mer klarhet i frågan är försenad och nu hoppas kommunen på pengar från staten.

För några år sedan stängde kommunen badhuset i Malå eftersom det har stora renoveringsbehov.

I mars var tanken att kommunen skulle presentera en utredning gällande badhusets framtid: Om badhuset ska renoveras, om det ska byggas ett helt nytt, eller om man ska skrota planerna helt.

Men utredningen är försenad och kommer inte presenteras förrän i september i år.

Oavsett vad utredningen kommer fram till kommer det behövas tiotals miljoner kronor för att renovera eller bygga ett helt nytt badhus – pengar som blir svårt att skaka fram för en liten kommun med minskande befolkning.

– Vi måste jobba med andra finansiärer. Jag tänker i första hand på staten, som måste inse att det finns stora investeringar som ska göras i små kommuner som inte har ekonomiska muskler för att klara av det, säger Lennart Gustavsson (V), kommunalråd i Malå.

I klippet hör du några Malåbors tankar om badhusfrågan och Lennart Gustavsson om när frågan kan tänkas vara löst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.