Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Mycket är gammalt, men funktionsdugligt” – hör verksamhetsansvarig Olle Ögren om vad som ska åtgärdas innan Malå simhall ska öppna igen. Foto: Evelina Dahlberg/SVT

Vändningen: Malå simhall ska öppna igen

Publicerad

I sex år har simhallen i Malå varit tömd och utdömd. Men en ny utredning har väckt liv i bassängen. Med lite nytt flyt kan det bli bad igen hösten 2024.

– Kan vi nyttja det vi har ska vi absolut göra det, säger Olle Öberg som är verksamhetsansvarig för fastigheter på Malå kommun.

Simhallen i Malå stängdes under 2018 efter år av lappande och lagande. En utredning som gjordes kom fram till att det inte var lönt att restaurera den utan att det var bättre att riva och bygga nytt – en mångmiljonkostnad som en liten kommun som Malå inte kunde budgetera för.

Nytt hopp för bassängen

Men under hösten 2023 har en ny utredning gjorts som ger nytt hopp för simhallen. Bassängen är tät, reningsutrustningen fick godkänt på besiktningen och några avloppsrör är bytta nere i källaren.

– Initialt behöver vi byta några kakelplattor, men det är inga större åtgärder, säger verksamhetsansvarige Olle Öberg.

Har kallats en tickande bomb

Simhallen, som är byggd under 60-talet, har tidigare renoverats för flera hundra tusen och kallats en tickande bomb.

– Men kan vi nyttja det vi har ska vi absolut göra det, säger Olle Ögren.

I klippet visar Olle Ögren vad som behöver åtgärdas innan badhuset kan öppna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.