Den nya vattenläckan i Klemensnäs, cirka 25 meter från den gamla läckan, på andra sidan järnvägen. Foto: SVT

Ny vattenläcka i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan drabbades Skellefteå kommun av en stor vattenläcka. Nu meddelar kommunen att man hittat en ny i närheten av den redan åtgärdade. Nu uppmanas boende att spara undan vatten i Ursviken, Skelleftehamn och Örviken.

En ny vattenläcka har upptäckts i Skellefteå. Det är i anslutning till den vattenläcka som var i Klemensnäs förra vecka som drabbade tusentals människor som det uppstått en ny. I ett utskick från kommunen skriver man att det inte är helt ovanligt att det händer efter ett större lagningsarbete.

Skellefteå kommun går ut med uppmaningen till de som bor i Ursviken, Skelleftehamn och Örviken att i egna kärl spara undan vatten under dagen innan klockan 18. Vid den tiden ska läckan åtgärdas och under tiden det arbetet pågår önskar kommunen att invånarna är sparsamma med vattenförbrukningen.

Kommunen: Vattnet går att dricka

Det ska inte vara några problem med vattenkvalitén och några kokningsrekommendationer behöver inte följas. Det kommer också att finnas vatten i kranarna och möjligheten till att duscha, gå på toaletten och borsta tänderna finns men en minskad vattenförbrukning råder som sagt.

När vattenläckan är åtgärdad är ännu oklart och kommunen meddelar att det kan dröja tills på onsdagsmorgonen innan de kan ge nya besked.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mer Västerbotten
Mer Nyheter