Hör smittskyddsläkaren berätta om provtagningen Foto: SVT

Nya coronafall i Västerbotten – har varit i norra Italien

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare tre fall av coronasmittade i Västerbotten har konstaterats. Det meddelade Region Västerbotten idag efter att gårdagens provsvar nu analyserats och presenterats. Nu har totalt åtta personer från länet smittats av viruset.

Totalt gjordes provtagningar på nio personer för coronaviruset under tisdagen och av de är tre positiva. Enligt Region Västerbotten tillhör alla tre samma familj och har varit i norra Italien, på samma ort som de fem tidigare rapporterade fallen.

I ett pressmeddelande skriver regionen att de tre nyligen upptäckt smittade personerna anlände i helgen till Västerbotten. De är nu isolerade hemma och har inte varit ute i samhället. Familjen höll sig i hemmet tills de kunde provtas och ska vara fortsatt isolerade till de bedöms vara smittfria.

– Vi har ingen känd samhällsspridning i Västerbotten. De fall vi har hittills har alla varit i områden med spridning av coronavirus, säger Gunilla Persson, tillförordnad smittskyddsläkare i Västerbotten i ett pressutskick.

Du kan också följa SVT:s direktrapportering om coronaviruset här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet