Hör Malin om den nya föreningen i klippet ovan. Foto: SVT

Ny förening vill minska klyftorna mellan stad och land

Publicerad

En ny förening, Landstormen, har bildats som ska minska de regionala klyftorna mellan städerna och landsbygden. Malin Ackermann från Lycksele är en av initiatvtagarna.

Malin Ackermann är bland annat känd för sin kamp för att rädda kvar Skattekontoret i Lycksele. Hon har också skrivit en bok om hur man blir hörd och nu är hon alltså en av personerna bakom en helt ny förening och tankesmedja. Med bara några månader kvar till valet vill de nu sätta press på politikerna för att minska klyftorna mellan stad och land ochdriva frågor om lika rätt till vård och omsorg oavsett var man bor.

I helgen hölls det första mötet i Örnsköldsvik. Då var 15 personer på plats för att dra igång föreningen, men man hoppas på tusentals medlemmar som bland annat rekryteras via sociala medier. I augusti hålls också en stor manifestation i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.