Camilla Andersson är nya områdeschefen i Skellefteå för region Västerbotten. Foto: Klas Sjöberg

Nya områdeschefen i Skellefteå är första på den nyskapade tjänsten

Uppdaterad
Publicerad

Region Västerbotten bildades i januari 2019 vilket har skapat nya förvaltningsstrukturer och tjänster. Camilla Andersson är den nya områdeschefen i Skellefteå vilket innebär att högsta ledningen nu finns representerad i Skellefteå.

Den nya organisationen innebär att man samlat primärvård, tandvård och sjukhusvård i en gemensam förvaltning som står under hälso- och sjukvårdsnämnden.

Det finns tre närsjukvårdsområden, två länssjukvårdsområden och ett tandvårdsområde i den nya organisationen i Västerbotten.

Ny chef på Närsjukvård Skellefteå

Camilla Andersson har bland annat ansvar för patienter på hälsocentraler i Skellefteåområdet, akutmottagningen, vuxenpsykiatrin, Rehabcentrum och medicin- och geriatrisk klinik. Förutom det så ska hon också leda verksamheten i stort och har ansvar för medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö.

– Jag startade min tjänst i mitten av april och har tagits väl emot här i Skellefteå. Jag brinner för utveckling och förändring och det känns jättebra att äntligen vara på plats, säger Camilla Andersson i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.