Statsministern och civilministern var på besök i Kramfors, där meddelade man beslutet om de nya servicekontoren. Foto: TT

Nya statliga jobb till Sorsele

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen meddelade under tisdagen att ett nytt servicekontor ska öppnas i Sorsele under sommaren 2018. Tanken är att öka den statliga närvaron i en del kommuner.

Under tisdagen meddelade statsminister Stefan Löfven (S) och civilminister Ardalan Shekarabi (S) att flera statliga jobb ska utlokaliseras i landet. Det handlar om myndighetsjobb på Skatteverket, Pensionsmyndigheten och Försäkringskassan.

– Tanken är öka den statliga närvaron i kommuner som behöver det. Människor som kanske inte har så bra koll på teknik och datorer ska kunna vända sig till servicekontoret för hjälp med statliga frågor, säger civilministerns pressekreterare Matilda Glas.

Regeringen vet inte hur många jobb som kommer att skapas i och med öppnandet av servicekontoret i Sorsele. 2018 ska kontoret öppnas, redan 2019 kan det utvecklas.

– Regeringen utreder just nu om fler myndigheter kan ställa sig bakom projektet. Vid 2019 kan det bli fler myndigheter som flyttar in i servicekontoret, säger Matilda Glas.

Totalt ska tio nya servicekontor öppnas i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.