Nya telefonstörningar på Norrlands universitetssjukhus

Uppdaterad
Publicerad

På grund av nya tekniska problem så är det återigen svårt att ringa vissa telefonnummer på Norrlands universitetssjukhus. Runt 500 av sjukhusets 10.500 anknytningar har problem.

Problemen pågick även under förmiddagen, men nu är det åter igen störningar i telefonin på NUS. Vid 16.50-tiden påbörjades en felsökning. 

– Vi hoppas vi ska få igång det inatt, men det fungerar att ringa telefonist via växel. Det är spritt på nummerserien var det är problem att komma fram, men om man råkar ut för en felton så säger vi att de ska ringa till telefonist, säger Eva-Britt Morin, verksamhetschef vid teleenheten på landstinget.

Landstingets växelnummer fungerar däremot precis som vanligt. Det går därför bra att ringa via något av landstingets växelnummer istället: 0910-77 10 00, 0950-39 000 eller 090-785 00 00.

Sjukhuset har ungefär 10.500 anknytningar, och det är runt 500 av dem som det är problem att komma fram på. Orsaken bakom telefoniproblemen är hårdvara som gått sönder.

– Tur det är sommar och lite mindre tryck, men det är ändå tråkigt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.