Åsele marknad i full gång – med nyheter för stora som små

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det full fart på Åsele marknad som invigdes i slutet av veckan och pågår fram till måndag. Och i år bjuds det på nyheter för alla åldrar.

Sedan några veckor tillbaka har förberedelserna varit i full gång inför årets upplaga av Åsele marknad. På torsdagen anordnades den officiella invigningen där Åseles riksteaterförening stod för arrangemanget. Det bjöds bland annat på folkdans och invigningstal.

– Årets invigningstalare är en spännande person. Han och hans fru har flyttat till Åsele från ett annat land och kallar norra Sverige för en av Europas sista vildmarker, säger Lin Kleiven, kommunikatör Åsele kommun.

120 kvadratmeter stor väggmålning

Bland årets nyheter finns konstnären Anya Blom som ägnar sig åt så kallad street art. Fram till på måndag har hon på sig att skapa en 120 kvadratmeter stor väggmålning där motivet kommer att växa fram som en överraskning under marknadsdagarna.

– Vi kommer också att ha sagoläsning av samiska sagor för barn från tre år. Vi har försökt boka in något för alla åldrar, säger Lin Kleiven.

Åsele marknad pågår fram till måndag den 22 juli. Se bilder från några av dagarna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.