Enligt polisens Tony Söderlind är det omständigheterna kring händelsen i Norsjö oklara. Foto: SVT

Oklara omständigheter bakom brottet i Norsjö

Publicerad

Under lördagen påträffades en äldre kvinna död i ett soprum i Norsjö. Polisen misstänker att kvinnan kan ha blivit mördad, men är i övrigt förtegna om detaljer.

Upptäckten anmäldes till polisen vid tvåtiden på lördagen. Vid 20.20 gick polisen ut med att händelsen rubriceras som misstänkt mord.

”Omständigheterna på platsen samt skadorna på kvinnan är av sådan art att polisen misstänker att kvinnan bragts om livet. Polisen har inlett förundersökning gällande mord och förundersökningen är inne i ett mycket intensivit skede”, skrev polisen på hemsidan.

LÄS MER: Död person hittad i Norsjö – polisen misstänker mord

Tony Söderlind, platschef vid polisen i Norsjö, berättar för SVT att det är inte är helt klart vad som hänt.

– Det är oklara omständigheter som gör att det inletts en förundersökning om grovt brott. 

Vad gör ni nu?

– Det är initiala förstahandsåtgärder vid den här typen av brott. Dörrknackning och vi följer in de uppgifter som kommer in till oss.

Håller polisstationen öppen

I Norsjö hölls polisstationen öppen under lördagskvällen och kommer att fortsätta vara öppen mellan 10-16 på söndagen.

– Den ligger lämpligt nära brottsplatsen (50-100 meter) så det är någonstans för personalen att samlas. Och så är det ett ställe att ta emot alla tips som kommer in. Det är mest anhöriga som varit på platsen hittills, säger Söderlind.

Arbetet fortsätter under söndagen och polisens tekniker finns på plats. Har man sett något eller har andra tips att lämna uppmanar polisen allmänheten att höra av sig, antingen direkt till polisstationen eller till 114 14.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kvinna hittad död i Norsjö

Mer i ämnet