Olycka med lastbil på E4 söder om Hörnefors skapade stopp i trafiken

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan ett på lördagen inträffade en singelolycka med en lastbil med släp mellan Hörnefors och Nordmaling. E4 var till en början helt avstängd i båda riktningarna, men kunde sättas igång någon timme senare.

– Det är en lastbil med släp lastat med mjölk som fått punktering och åkt in i vajerräcket, säger Conny Qwarforth på RC nord.

Larmet kom till SOS Alarm vid 13-tiden och vägen stängdes till en början av i båda körriktningarna.

– Vi kommer börja släppa på trafiken om en stund, men i låg hastighet. Det kommer trassla i trafiken ett tag, sade Conny Qwarforth på RC nord när det fortfarande var totalstopp.

Trafiken igång igen

Klockan 13.52 släpptes trafiken på i norrgående riktning, och rullade på i båda körriktningarna strax efter klockan 14.00.

– Räddningstjänsten har städat undan på vägen, och ingen person har behövt föras till sjukhus efter olyckan, uppger Ola Nilsson på SOS Alarm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer