Foto: TT

Folkvagnsbuss och lastbil i krock – blev totalstopp på E4

Uppdaterad
Publicerad

Vid 17-tiden på onsdagen kom larm om en trafikolycka med en folkabuss och lastbil vid E4 Robertsfors, i höjd med Rickleå. Båda körfälten är avstängda.

En person ha klagat på smärta i nacke och höft, folkabussen ska vara kraftigt demolerad. Enligt trafikverket ska olyckan ha skett vid Laxbacken till Bäck i riktning mot Umeå.

– Tre personer är inblandade och en i bussen fick smärtor. Det kommer vara avstängt i ungefär en timme till (preliminärt till klockan 19), säger Tor Håkansson, räddningschef i beredskap. 

Hur gick olyckan till?

– Det var i samband med omkörning som fordonen kolliderade, säger Håkansson.

Räddningstjänst från Robertsfors, tre ambulanser och polis är på plats. Det är oklart om någon lastats med ambulans. Nu inväntas bärning av folkvagnsbussen.

Två personer till sjukhus

Vid klockan 19:30 kunde SOS meddela att det var avslutat på platsen och två personer fördes till sjukhus i ambulans, skadeläget är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.