• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Centrala delarna av Vellinge i Vellinge kommun, Skåne län. Det brinner i en större industrifastighet i centrala Vellinge. Rökutvecklingen är kraftig och rör sig i riktning mot Asklunda och Eskilstorp. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Foto: SVT

Oro över nya husdjurstrenden under pandemin

Publicerad

Det stora suget efter husdjur under coronapandemin oroar Djurskyddet i Västerbotten.
– Vi hoppas att folk tänker till innan de köper djur. Vart hamnar alla djur när folk tröttnar? säger Helena Fagerström.

Djurskyddet Västerbotten tar hand om hemlösa djur och förmedlar dem till nya ägare. De har funderat över vad som kan hända om folk tänker kortsiktigt.

– För den som är permitterad eller arbetslös så kanske det passar just nu att skaffa djur. Men hur fungerar det två månader eller 15 år framåt? En hund eller katt kan leva så länge, säger Helena Fagerström till SVT.

Att det finns ett ökat intresse att skaffa hund, fågel eller smådjur just nu är en intressant trend tycker hon, men uppmanar de som är djurintresserade att kanske först testa på att vara jourhem.

– Då kan man märka om det faktiskt inte passar att man har djur.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet