Kan kärleken till Bieber överleva tre år? – Umeåtjejer har svaret

Uppdaterad
Publicerad

När Justin Bieber för första gången besökte Sverige, 2013, var några då 15-åriga tjejer från Umeå på plats. – Vi kommer alltid att vara beliebers, sa Alva Asproth den gången. SVT Nyheter Västerbotten beslöt sig för att kolla om uttalandet fortfarande gäller tre år senare.

Det var i april 2013 som Justin Bieber, då 19 år gammal, gjorde sina första konserter i Sverige. Tre kvällar i rad fyllde han Globen.

Umeåtjejerna Alva Asproth, Julia Saveman, Emma Herou, och Arcema Fasil var 15 år gamla och fick äntligen se sin idol live.

– Jag tror att jag alltid kommer att gilla honom, sa Julia Saveman till SVT den gången.

– Vi kommer alltid att vara Beliebers, sa Alva Asproth.

Tre år senare har det hänt mycket i Justin Bieber-världen. Han har bland annat blivit anhållen för rattfylleri, varpå 270 000 människor skrev på en namninsamling som skickades till Vita huset för att få Bieber deporterad, vilket naturligtvis inte lyckades. Men Bieber har framför allt gått igenom en musikalisk utveckling. Så nu är frågan som kräver svar given – är tjejerna från Umeå fortfarande Beliebers?

”Good old days”

– Ja, det får man väl ändå säga. Men det kanske är mer nostalgiskt, säger Alva Asproth när SVT når henne – på plats i Stockholm för att se Bieber med alla utom en i gänget som var med i Globen för tre och ett halvt år sedan.

Under fredagkvällen blir det Justin Bieber för hela slanten.

– Vi är peppade, inte riktigt på samma sätt som för tre år sen. Det är pepp på ett annat sätt, det är lite som ”the good old days”. Nu blir det mer att njuta av konserten. Musiken har gått framåt, och är mer åt RnB-hållet.

Ni kommer inte stå längst fram?

– Jo, vi har såna biljetter, så vi kommer faktiskt vara längst fram, haha.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.