Per Kenttä har presenterats som Björklövens nya sportchef. Kontraktet är skrivet på tre år. Foto: TT

Per Kenttä klar som sportchef i Björklöven

Uppdaterad
Publicerad

Per Kenttä har presenterats som Björklövens nya sportchef. Det bara ett par dagar efter att hans tidigare klubb Oskarshamn gått upp i SHL.

– Det ska bli en härlig utmaning, säger han i ett pressutskick.

Sportchefen Per Kenttä har haft en minst sagt hektisk vecka. I måndags vann hans lagbygge i Oskarshamn en sjunde och avgörande match mot Timrå och tog därmed steget från hockeyallsvenskan till ishockeyns högstaliga SHL.

Under onsdagen presenterades Haparandasonen som ny sportchef för Umeå-laget Björklöven.

– Det ska bli en härlig utmaning att komma till en klubb som Björklöven med sina höga ambitioner, säger Kenttä i ett pressutskick.

Treårskontrakt för Kenttä

Kontraktet med Kenttä är skrivet över tre år och redan under onsdagen åker han till Umeå för att påbörja arbetet med Björklövens lagbygge.

– Nu väntar ett intressant och tufft jobb med att sätta den nya sportsliga organisationen med vissa nyckelpositioner. Därefter behöver spelartruppen kompletteras där det finns vissa luckor att fylla för att göra Björklöven ännu bättre nästa säsong, säger Per Kenttä.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.