Här inträffade olyckan i Nordmaling på söndagens eftermiddag. Foto: Google Earth

Kvinna påkörd av bil i Nordmaling – förd med allvarliga skador till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 60-årsåldern blev påkörd av ett fordon i centrala Nordmaling på söndagseftermiddagen. Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus och uppges vara allvarligt skadad. Polisen söker nu vittnen till händelsen.

Larmet kom vid 16.40-tiden om att en person blivit påkörd på Kungsvägen i centrala Nordmaling.

Polis, räddningstjänst och ambulans ryckte ut. En kvinna i 60-årsåldern blev förd med ambulans till Norrlands universitetssjukhus för vård. Enligt polisens information på kvällen vårdas hon för allvarliga skador.

Dokumenterar olycksplatsen

Under kvällen hade polisen fortfarande personal kvar på platsen för att utreda olyckan, och vägen var avstängd fortfarande vid 21.30-tiden. Den skulle komma att öppnas senare på kvällen var prognosen. Olycksplatsen har undersökts och dokumenterats, bland annat med hjälp av polispersonal från trafikavdelningen, samt med hjälp av drönare.

Polisens jourhavande förundersökningsledare uppger vid 21.30-tiden att en förundersökning inletts, med brottsrubriceringarna vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada i samband med trafikolycka.

Bilen som körde på kvinnan har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Söker vittnen

Polisen är intresserad av att få kontakt med personer som blev vittnen till händelsen.

– Vi har uppgifter om att det finns tre vittnen till olyckan eller som kom dit strax efteråt. Vi vill gärna ha kontakt med dem, säger jourhavande förundersökningsledare Peter Lindgren som uppmanar vittnen att kontakta polisen via telefon 11414.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.