Personalen oroliga att förskolebarn ska bli påkörda

Publicerad

Pedagogerna vid en förskola i Hörnefors är mycket oroliga att barn ska bli påkörda på skolgården. Nu kräver Arbetsmiljöverket att kommunen gör något åt trafiksituationen.

Personalen på en förskola i Hörnefors upplever en stark oro för att det ska hända en olycka i samband med lämning och hämtning av barn.

Arbetsmiljöverket har gjort en inspektion av förskolan och skriver där att vägen till förskolan är trång och det är stenbumlingar och träd kring platsen. När leveranser kommer till lokalen tvingas bilarna backa in på området nedför en backe, ofta är underlaget ojämt och är täckt av snö och is eller vattenpölar.

Förskolepersonalen har uttyckt att oron över olyckor leder till stress i arbetet. Enligt Arbetsmiljöverket delar chaufförerna som kör leveranserna också denna oro.

Arbetsmiljöverket kräver efter en inspektion av förskolan att kommunen åtgärdar de brister och risker som uppmärksammats och att en skriftlig riskbedömning av trafiksituationen görs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer