Hör Stephan Stenmark berätta om planerna för lokala restriktioner i Västerbotten. Foto: Erik Simander/TT, Daniel Marklund/SVT

Planer för särskilda restriktioner i Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

Region Västerbotten meddelade idag att man inlett diskussioner med Folkhälsomyndigheten om att införa särskilda restriktioner för länets invånare. Anledningen är den senaste tidens ökade smittspridning.

– Det här är oroande och det går fort, säger smittskyddsläkaren Stephan Stenmark.

Under onsdagen meddelade regionen 109 nya konstaterade fall av Covid-19 i Västerbotten. En hög siffra enligt länets smittskyddsläkare.

Regionen kunde också konstatera sitt första dödsfall sedan juni månad. En person på ett vård- och omsorgsboende i Storumans kommun har avlidit i sviterna av covid-19.

Coronaviruset i Västerbotten

– Vi har en allmän smittspridning i hela länet. Tidigare hade vi mest fokus kring Umeå men nu är det i hela länet. Det finns risk att det här kommer hända på fler ställen, säger Stephan Stenmark.

I klippet ovan hör du Stephan Stenmark berätta om planerna för lokala restriktioner i Västerbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet