Genrebild. Polisen försökte stoppa en A-traktor i Vännäs som gick väldigt mycket fortare än tillåtet. Foto: Johan Nilsson/TT

Polis jagade A-traktor i 100 kilometer i timmen

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen försökte polisen stoppa en A-traktor i Vännäs som gick väldigt mycket fortare än tillåtet – men föraren ville inte stanna. Färden var vid vissa tillfällen uppe i 100 kilometer i timmen och först i Bjurholm tog det stopp.

Vid 20.30-tiden på onsdagskvällen uppmärksammade polispatrull en A-traktor som inte höll den hastighet som är tillåtet för fordonet. Det var VK först med att berätta.

– Det gick betydligt avsevärt mycket för fort på ett ganska vårdslöst sätt, säger Kurt Marklund, RLC-befäl vid polisen.

Man ville av den anledningen stoppa bilen men föraren valde att köra i från. Först efter cirka 20 minuter, i Bjurholm, tog färden slut.

– Det slutade med att man i låg hastighet kunde trycka till bilen. Det gick i cirka 20 kilometer i timmen då, säger Kurt Marklund.

Föraren avvek från platsen

Dock avvek föraren från platsen men polisen har kunnat hålla förhör med en passagerare.

– Utredningen får visa vem som kört men vi har ganska goda uppgifter på det.

Ingen person kom till skada i samband med förföljandet.

Föraren misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik samt grov olovlig körning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.