Polisen i Region Mitt vill starta verksamhet för de som vill lämna den kriminella världen. Foto: TT

Polisen hittade stöldgods från länet efter husrannsakan

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen genomförde polisen en husrannsakan i Holmsund. Mannen som bodde i huset var kopplad till ett inbrott under natten, i huset hittade polisen flera fynd som kopplas till andra stölder i länet.

Under natten mot lördagen togs sig en man in i ett hus i Holmsund och stal en dator. Efter polisen pratat med vittnet till inbrottet ledde misstankarna mot en man i 25-årsåldern som är tidigare känd av polisen.

På lördagsförmiddagen tog polisen beslut om att genomföra en husrannsakan i den misstänktes bostad i Holmsund. I bostaden hittade inte polisen den misstänkte mannen, men den aktuella datorn återfanns samt annat misstänkt stöldgods.

– I mannens bostad hittade vi elverktyg som vi tror tillhör NCC, vi hittade även led-belysning från busstationen i Lycksele, säger jourhavande fu-ledare Thomas Söderström.

Eftersom man hittad fynd i bostaden kommer man inte aktivt söka efter mannen.

– Vi kommer att vilja höra honom, men vi åker inte runt på stan och söker efter honom. Vi ska kontakta NCC och utreda detta vidare. Men vi betraktar mannen som misstänkt, säger Thomas Söderström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.