Foto: SVT

”Polisen i Nordmaling är som Jesus”

Uppdaterad
Publicerad

En affärsverksamhet i Nordmaling hade tre inbrott på två veckor. En gång larmades polisen medan inbrottstjuven var inne på toaletten. Ändå kom polisen inte och hämtade den misstänkte tjuven. Frustrerande tycker de utsatta och jämför polisen i Nordmaling med Jesus.

De hade tre inbrott på två veckor och när den misstänkte inbrottstjuven plockade på sig prylar och försvann in på toaletten hoppades de att inbrottstjuven skulle åka fast.

– Vi ringde polisen, men de hann inte hit innan den misstänkte  smet ut från butiken. Vi upplevde det som att polisen inte var intresserade av att komma hit heller, utan de lade anmälan till den befintliga utredningen. Lite trist att de inte bemödade sig med att komma och det känns lite tråkigt, säger Peter Löfgren som jobbar som sjukgymnast.

SVT Nyheter granskar vardagsbrotten

Polisen: ”De har för höga förväntningar på oss”

Anders Bergström jobbar på samma sjukgymnastklinik.

– Vi hade många hårda ord den dagen om polisen, eller kanske mer om lagstiftningen som nästan uppmuntrar till brott, säger Anders Bergström.

Skoaffären i Nordmaling fick också påhälsning av samma misstänkta gärningsmän. Nu är de misstänkta gärninsmännen gripna och sitter häktade i väntan på åtal. Men affärsinehavarna tycker att de misstänkta fick härja fritt alldeles för länge innan de greps.

– Vår anmälan blir bara ett ark i en hög, det händer inte så mycket mer. Du vet, polisstationen ligger bara 300 meter ner längs gatan, ändå kom de inte när vi ringde. Vi brukar säga att med polisen i Nordmaling är det som med Jesus. Alla vet om honom, men ingen har sett honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Nyheter granskar vardagsbrotten

Mer i ämnet